Total Pageviews

Thursday, October 24, 2013

'The Wedding Breaker' Novel Review


Assalammualaikum wbt. 

Alhamdulillah jadi jugak buat blog baru since dah lama plan tapi tak buat2 jugak.. Plan nak buat blog ni untuk share some recipes, review for malay novels ( ala novel yang jiwang2 tuuu.. ;-) ) and share pasal travelling and all about my interests..

So why dont we start with malay novel review first... Tadaaaaaaaa novel The Wedding Breaker!! By Evelyn Rose.

Novel ni memang best.. Aku pun dah aim penulis ni.. Siap da beli novel dia yang lagi satu ( 13 jam A380 ).. Yg tu kita cite dalam next post ye.. Tak lama lagi cite TWB ni akan kluar TV.. Macam dah musim pulak kan, cite novel diadaptasi jadi drama..

Novel ni cite mengenai si Ariana Rose and Tengku Adam Kamil.. Si Ariana ni dengan selambanya pecah masuk majlis akad nikah Adam dengan Juwita untuk batalkan pernikahan tu.. Haaa atas sebab apa, korang kena la baca sendiri.. Heee.. Pastu si Adam pun bengang la and mula mencari si Ariana ni.. Dia culik si Ariana kononnya nak berbincang.. Tp lain pulak yg jadi, Adam ni terrogol Ariana.. Sejak kes culik tu Adam mmg tak cari si Ariana balik.. Tapi lepas tu diorang jumpa secara tak sengaja, jadi la macam2... Adam mmg da jatuh cinta habis dengan si Ariana.. Adam ni pulak kuat cemburu.. macam2 la jadi lepas tu.. mmg best ble Adam ni cemburu sebab dia susah sikit nak control cemburu dia tu.. Adam yg teruk pegangan agamanya pun mula berubah.. Ariana pula nak bertunang and bernikah dengan pilihan keluarga.. Si Adam pun bawa diri and mendalami ilmu agama.. Kesiannnn Adam.. Yang lain2 tu korang kena baca sendiri.. Pendek kata cite ni mmg best..
Aku bagi 4.5/5 bintang.. 

Evelyn Rose ni pun penulis yang education background dia sangat bagus.. So cite dia takde la kosong je.. Ade info2 yang bgus jugak especially pasal agama.. And yang bestnye cite ni takde la kena kawen paksa pastu bercinta lepas kawin..
Korang boleh bukak or follow blog Evelyn ni jugak.. Dalam tu ada cite TWD ni dr episod 1 sampai 20 lebih.. Ini link untuk blog penulis tu ye 
http://fairytalesfromevelyn.blogspot.com/
Selamat membeli novel ni! =D