Total Pageviews

Tuesday, May 20, 2014

Housewife, Mr Perfect and Bla Bla Bla....

Bismillah..

Assalammualaikum wbt..

    Aku rasa macam dah lama je tak update blog ni kan.. Asyik konon-konon busy.. Bulan lepas je most of the time aku takde kat rumah sebab ikut Mr Perfect balik KL, gi family day kat Kedah.. Ohh gi family day tu boleh tahan syok.. Ehehehe.. Family day tu dari family ayah aku.. Even tak ramai tapi masih jugak best.. 

    Ok jom cite pasal jadi housewife.. Dulu masa student aku selalu berangan nak kawen, nak jadi full time housewife, nak sambut anak-anak and suami balik rumah.. Pastu makanan memang dah tersedia ada bila diorang sampai rumah.. Masa tu berangan je lebih kan.. Pastu nak jaga anak-anak sendiri and nak didik diorang sendiri.. Masa tu rasa macam tak mungkin je bole jadi full time housewife.. Tapi siapa sangka masa depan kita macam mana kan.. Takde apa pun yang mustahil sebenarnya..

    Masa study dulu aku ambik nursing course, so lepas aku habis blaja terusla aku keje dengan hospital tempat aku blaja dulu.. Sempat la keje nak dekat dua tahun.. Masa keje jugak la aku kenal Mr Perfect aku ni haaa... Ehehehehe.. Konon kawan je.. Lama-lama ke laut.. Lesson learnt, laki ngan pompuan takyah la berkawan sangat.. Ehhh??? Tapi alhamdulillah kenal Mr Perfect aku ni memang banyak perubahan yang ke arah positif aku dapat.. Aku dah tak nakal macam dulu kot masa dah kenal dia.. Ye ke ye ke? =p 

    Kitorang kenal tak sampai setahun pun sebenarnye, pastu terus plan nak bertunang and kahwin.. Masa tunang tu ada la jugak orang sok sek sok sek tanya kenapa cepat sangat nak kawen.. Macam aku tak tau je apa diorang fikir kan? Minded orang sekarang memang pandang benda yang halal and baik itu pelik and yang tak baik tu normal.. Contoh paling senang, bila tengok remaja couple,tu normal, tapi bile tengok remaja kawin, itu tak normal.. Sekarang ni dah akhir zaman.. Aku ingat lagi Mr Perfect aku cakap pasal kite kat akhir zaman ni bila nak mengamalkan agama ibarat genggam bara api..
 
    Aku pilih si Mr Perfect aku sebab banyak benda sebenarnya.. Sebab utamanya agama dia and aku nampak dia boleh bawak aku ke arah kebaikan and aku rasa aku boleh hormat dia.. aku taknak la bile kawen nanti aku tengking-tengking or marah-marah plus bebal kat suami aku.. tak pasal-pasal tak cium bau syurga nanti.. Huhuhu

    Sekarang ni dah nak dekat dua tahun kawen.. Alhamdulillah aku hepi sangat.. Semakin lama kawen aku nampak semakin banyak hikmah kenapa Allah swt tunjuk dia orangnya (melalui istikharah) and permudahkan jalan untuk kitorang kawen sedangkan mula-mula nak kawen tu memang banyakkkkkkkk sangatttttttt rintangannya.. Jangan ingat kitorang ni berkawan, bercinta pastu terus kawen.. Haaaa tak semudah tu tauuuu... Harap-haraplah kitorang kekal hingga ke jannah, inshaAllah.. 

    Patutnye pos macam ni aku pos masa nak dekat anniversary kitorang kan.. Ni kes terlebih excited nak menaip punya pasal la ni.. Ishhhh.. Nak cite pasal pengalaman jadi housewife tapi pi cite pasal kenal Mr Perfect pulak.. Ish ish... Malas la aku nak type pulak pasal jadi housewife ni.. Meleret je bile baca haa... Ok la nanti-nanti je la sambung lagi.. =)

Share gambar sikit! Ngeeeeee... 

                                     i love you inshaAllah till my last breath.. Ececeh jiwang... 

                Ignore je la meja yang brsepah tu.. Kitorang memang selekeh sikit.. =p

                                        Masa family day VCMSB kat Suria Cherating..

    Kalau lah Allah panjangkan umur kitorang, semoga kitorang jadi macam ni dah tua-tua nanti.. (Yang anjing tu anggap je la takde ye)




3 comments:

  1. Insya allah, semoga bahagia hingga ke jannah, aaminnn

    ReplyDelete
  2. Perseverance and Patient is key to Jannah :)
    Kak Lela and Abang Asrull memang romantic
    from -nana,mimi,ella-

    ReplyDelete