Total Pageviews

Monday, April 18, 2016

Dua Tahun Dah??! 😱😱😱

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalammualaikum wbt..

Allah lama nyaaaaaaa ak x update blog ni.. Last update june 2014 seriously?? Rasa macam xde la lama mana pun seblm ni.. Tgk2 dah nk dekat dua tahunnnnnn haaaaaaaaa.. 😓 konon-konon busy lg la.. Kikiki..

Rasanya tujuan blog ni dibuat pun kena tukar dah ni.. More untuk share resipi sebab ak selalu ada masalah suka try masak macam-macam, lps tu lupa.. Adeh la... Konon nak letak review novel mula-mula tu, punnnn ke lautttt.. Nak baca novel pun xdan dah.. Huaaaaa..

Ooohhh yeeee! Ak dah ada 4org anak, bukan 3 lagiii.. Kikiki.. Baby boy nama Yusoff Mishary.. ☺️ Yusoff dah nak masuk 6bulan dah xlama lagi.. 😊 Semoga Allah jadikan yusoff macam Nabi Yusoff and jadi macam Mishary ye sayang mama.. Amin amin...

                                     

                                                       Hye! Saya Yusoff Mishary !

Yusoff ni special sikit sebab dia baby yang kena Chronic Eczema.. Macam-macam aku n husband buat, dr bawak ke clinic pakar kanak-kanak, hospital untuk tangok specialist and sampai la sekarang aku bawak yusoff jumpa Dr Hafiz Sulaiman.. Dr Hafiz ni power dalam merawat masalah eczema.. Alhamdulillah lepas Yusoff consult Dr Hafiz n on redoxamin, kulit Yusoff getting better.. Bila flare pun tak seteruk dulu.. Alhamdulillah alhamdulillah.. 

Ak mengambil jalan takmau on steroid kat yusoff.. Memang steroid punya kesan terjadi bila pakai steroid tu dalam jangka masa panjang je, tapi kalau dah eczema dia teruk ya amat, xkan la pakai sekali dua boleh terus baik.. Bila baik pun sekejap je, then jadi balik pakai lagi steroid.. Huhuhu.. Banyak betul ni kalau nak cite pasal eczema Yusoff.. Xlarat la nak type panjang-panjang sekarang.. Keje rumah tak siap lagi ni.. Adeh la.. 😰😰

Sampai sini je la dulu.. Nanti-nanti sambung lagi.. 😁 

Ps : Ada banyak resipi nak kena masukkan ni.. Huhuhu.. Lesson learnt, dulu simpan resipi dalam hp, bila tukar phone resipi hilang.. Baik lah simpan dalam blog je lepas ni.. Kan kan kan..